Wilt u eerst proberen welke Footfighter het best bij u past?

Maak dan een afspraak: Tel 0633 - 665552

Steppen met je hond

Dé oplossing als uw hond (over) actief of te zwaar is

Aan elk model Footfighter step kan heel eenvoudig het optionele hulpstuk, de Walky Dog, worden bevestigd. Aan dit sterke accessoire kan dan heel eenvoudig de hond worden vastgemaakt zodat u beide handen vrij hebt bij het steppen.
Mocht er toch wat gebeuren dan staat u in no-time met beide benen stevig op de grond. Steppen met de hond is hierdoor veel veiliger dan fietsen met de hond en bovendien veel beter voor uw hond en zijn gewrichten.

Kijk voor meer info onder der rubriek 'steppen met je hond, hier moet je op letten'

De Walkydog is de verbinding tussen step en hond. Het gepatenteerde systeem is goedgekeurd door het  Duitse TÜV en bestaat uit een metalen staaf met daarin een veersysteem met 3 veren en een touw.  De Walkydog is bestemd voor het zo veilig mogelijk steppen met je hond en moet niet voor andere doeleinden  gebruikt worden. 

Vanwege de werking van de veren adviseren wij ook om eerst de Walkydog aan de step vast te klikken, vervolgens te controleren of deze goed vastzit en dan pas uw hond vast te maken. Drie veren is voldoende voor zeer sterke honden als Malamute en Doberman. U kan heel gemakkelijk de bovenkant van de stang losschroeven, het touw met de veren uit de stang halen, de knoop aan het uiteinde losmaken en dan 1 of 2 veren verwijderen. Twee veren is uitstekend voor rassen als Border collie, Dalmatiër en Golden Retriever.  Eén veer is bestemd voor het steppen met kleinere honden. Voer regelmatig een controle uit op de werking van de Walkydog; de knoop in het touw kan losraken en het touw zelf is aan slijtage onderhevig. Bij twijfels raden wij u aan om het touw te vervangen

Download de leaflet voor de specificaties